Geng-geng Lambong

Saturday, 21 January 2012

tips topup percuma





Aku dapat daripada awek kat kedai handphone masa aku round kat Suria KLCC. Duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni. Last-last cair jugak dia. Dia pun bagitau lah aku cara-cara nak mereload prepaid ni secara percuma.Ok, sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan ngkorang... untuk semua talian 012,013,016,017 dan 019,anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda. disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal yerr..
Cara mereload handphone ini hanya boleh digunakan pada 20 hingga 30 haribulan pada setiap bulan. Ini kerana setiap talian ini di upgrade pada masa-masa ini.
Ok, kepada pengguna talian 012,013,016,017,019 ambik telefon anda dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan anda akan dengar seperti bunyi bising, tunggu sehingga bunyi itu hilang dan dail 9151 tunggu 3 saat dan tekan nombor telefon anda.
Anda akan dengar dia cakap "please insert you pin number" masukkan 011785 45227 00734 tunggu selepas dia kata nombor pin selesai, lepas tu dial 0405 untuk k.l, 0406 untuk yang duduk di Selangor.
Anda akan mendengar "for airtime top-up press 1723" selepas dail nombor tadi tekan nombor telefon anda sekali lagi. Tunggu selepas bunyi bising selesai,dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat...
Ok, selepas beberapa saat, anda akan mendengar "your pin number is accept" anda terus dail 1007 dan anda akan dengar "your emei number is accept". Terus dail 4566 dan anda akan dengar "your password is accept" terus dail nombor tepon anda dan anda akan dengar
"kepala hotak kau, kat dalam dunia ni mana ada benda yang free, masuk toilet pun kena bayar 20 sen"


3 pengomen/tukang komen:

Hanif Bloglist Blog said...

hehehehhhe
datang dari bloglist

JaLi AsHBuRN said...

hahaha, . . . . dah syok dah tadi, . . . tibe-tibe, . . . laaa,. . . . huehuehue, . .

JaLi AsHBuRN said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang ads lihat iklan terbaru

 
aqmillambong - Cool Grey Template - Design by [P0L5K4H4CKR3W]